Decor și decorațiuni pretențioase

Ta-da! Livingul nostru frumos, aranjat, deosebit și perfect… doar pentru câteva momente. Unele decorațiuni pretențioase nu pot rămâne intacte când casa răsună a chicoteli și totul e joc. Cred că orice locuință are două tipuri de stări. Cel pentru care trebuie să ai dispoziție, energie și timp și cel din zilele fără niciuna dintre acestea.

Livingul este încăpător și luminos, având unul dintre pereți format din geamuri mari, înalte. Șemineul este piesa centrală, ce acaparează privirile și despre care am primit cele mai multe întrebări. Nu este nici pe lemne, nici pe gaz, ci făcut pentru a înfrumuseța atmosfera pe timpul iernii, în special de Crăciun.

Colțarul, deși într-o nuanță prea închisă, scoate în evidență detaliile, mai ales pe cele ale păturii din lână merinos. În completare, am adus două taburete de o culoare apropiată, pentru mai mult spațiu pe timpul vizitelor. Covorul cu model abstract a fost pe lista de dorințe și m-a ajutat să adaug ușor în peisaj albastrul roial și bleu-ul al pernelor.

Detalii

Consola este o masă extensibilă – păstrată pentru orice eventualitate – ce s-a integrat destul de bine, având și spațiu de depozitare. Lampa deosebită a adus acestui colț o eleganță aparte, completându-se cu felinarul într-o lumină ambiantală liniștitoare.

Măsuța de cafea nu putea lipsi, la fel și florile care dau o notă mai vie încăperii, chiar dacă sunt din plastic. Așa am putut asigura în permanență un iz de prospețime, iar alături de o lumânare parfumată, totul devine acasă.

Deși încă nu este sută la sută cum îl visez eu, prefer să fie un drum mai lung care să-mi permită diferite texturi, culori și combinații. Dacă aș trudi ca într-o săptămână să fie totul complet, s-ar putea ca peste 2-3 luni să vreau noutăți. Ceea ce nu înseamnă că nu mi-am dorit într-adevăr acel ceva, dar creierul se acomodează.

Totul se păstrează

Din pasiunea mea pentru arhitectură și design interior, am văzut că redecorarea periodică este o practică destul de des întâlnită. Oamenii în domeniu au chiar spații imense în care își depozitează obiectele și în timp fac o mulțime de combinații cu ele. Cine nu ar vrea să aibă un fel de magazin în propria casă?

Să nu se înțeleagă faptul că încurajez consumul ambulant sau aruncatul. Din contră! Mereu am salvat, recondiționat și oferit o a două șansă oricărui obiect. Apreciez și iubesc tot ceea ce am și cred că dacă ar exista o cultură a acestei gândiri, ne-am face un favor. Este bine pentru mediul înconjurător, dar și pentru economiile noastre.

Așa am amânat anumite achiziții și am putut aștepta pentru ceva mai special. Unele lucruri sunt scumpe și poate prea sensibile, iar când necesită și o îngrjijre extra, devin antrenate. Pe scurt, când ai un decor frumos, s-ar putea să fie și pretențios. În cazul meu, mi-am dorit enorm o pătură cu fir gigant, deși m-a blocat puțin prețul. Puțin mai mult!

Eleganța este costisitoare

Pentru a mă convinge, m-am gândit doar la aspectele pozitive. Vreau design ca pe Pinterest, este 100% material natural, ar fi bună și pentru serile mai reci și vreau design ca pe Pinterest. Gata, comandată!

Când am deschis coletul și am văzut-o, m-am etuziasmat enorm la cât de frumoasă era. Arăta precum un norișor de vată de zahăr, de o culoare bleu caldă, iar la atingere – partea mai puțin bună – era precum o păpădie. Fină, dar firavă. Trebuie ținută departe de materiale abrazive pentru că firul lânii este netors și se ciufulește efectiv și de la mâinile aspre.

Mi-ar plăcea să spun că acum scriu în timp ce sunf învelită cu această pufoșenie. În realitate, stă vidată împreună cu lemn de cedru, undeva sus. Doar în condițiile acestea îi pot asigura o durată de viață mai mare. Regrete nu am, încă îmi place și aranjamentul camerei arată altfel când o întind canapea sau pat.

Articolele din living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *