Decoruri pentru masa de Crăciun

masa de Crăciun

În grabă, printre cadouri și pregătiri, ne preocupă destul de mult și masa de Crăciun. Însă nu piesa de mobilier în sine, cât mâncărurile ce le vom așeza pe ea, fac să fie delir în bucătărie.

Și dacă tot ne chinuim la frământat și-mpachetat, ar fi drăguț să avem și câteva decoruri potrivite. Cu flori, brăduți, lumânări și puțină imaginație am creat patru aranjamente potrivite sărbătorilor.

Aranjament cu crenguțe verzi

Am doar o față de masă de culoare albă pentru că se potrivește cel mai bine la orice ocazie. Părerea mea este că ea nu are o importanță deosebită și prefer să pun accent pe celelalte elementele din compoziție.

Naproanele le-am preferat într-o nuanță roz-auriu care se regăsea și la globuri. Am folosit farfurii elegante cu detalii argintii, la care am asortat tacâmurile și inelele din argint. Pentru a rămâne pe aceeași cromatică am adăugat șervete albe aranjate în formă de înger.

Piesa centrală a fost tăvița decorativă. Ca prim strat am așezat câteva flori artificiale ivoir, apoi am completat cu crenguțe de brad. În mijloc am așezat patru lumânări de mărimi diferite pentru o atmosferă caldă.

 • masa de Crăciun

Aranjament de căsuțe

Pentru un aspect mai diferit am așezat de-a latul mesei două traverse de nuanță argintie. Șervetele au rămas aceleași, dar le-am aranjat într-un alt mod elegant, punându-le câte o crenguță de brad.

La acest decor frumusețea a fost micuțul orășel de căsuțe-candelă din centrul mesei. Pe lângă acestea am adus și doi brazi pentru a completa peisajul, cât și două lumânări.

Totodată m-am gândit că nu pot lipsi florile, așa că am înfrumusețat designul cu un mic buchet de Hortensii albe. Pentru că nu am avut o vază atât de mică am folosit un bol gri ce s-a integrat perfect.

 • masa de Crăciun

Aranjament cu brăduți

De data aceasta am adus pe masă farfuriile simple, iar pe ele am pus șervetele așezate în formă de fundiță. Am păstrat traversele, dar am adus un buchet de Crăciunițe de culoarea globurilor.

Am strâns în jurul lor toți brăduții pe care îi aveam și totul arăta precum o pădure. Una formată din pomi de lumânări, decorațiuni, conuri și orice altceva era asemănător.

Pentru a avea și puțină ambianță, am inclus două lumânări subțiri în sfeșnice mici. Acestea au emanat căldura ce îi lipsea întregului design.

 • masa de Crăciun
 • masa de Crăciun

Aranjament minimalist

Potrivit și pentru masa de revelion, acest decor este conceput doar din lucruri simple. În completarea naproanelor roz-auriu am venit cu seturile argintii. Pentru prospețime am ales să păstrez Crăciunițele din vaza cu pereți dublii. Dorind să echilibrez decorul am așezat la capătul mesei un sfeșnic triplu.

Pentru a fi diferite decorurile, m-am jucat cu poziționarea tacâmurilor și am folosit câteva tipuri de pahare. Cum se întâmplă deseori pe la mine, toate obiectele necesare erau deja prin casă. Nu m-am complicat și totul a fost rapid, așa cum ar și trebui să fie.

 • masa de Crăciun

Articolele utilizate

 • fața de masă și setul de farfurii cu detalii argintii – Pepco
 • setul de farfurii simple – Ikea
 • naproanele roz-auriu – Jysk
 • florile artificiale – Jumbo
 • sfeșnicul mare – Auchan
 • căsuțele-candelă – https://sophie.dimulete.eu/casute-candela/

Masa de Crăciun este gata! Sărbători liniștite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *