Orășel de căsuțe-candelă

Cât de frumoase sunt acele căsuțe-candelă și mai ales orășele făcute cu ele! Cu pandemie, izolare și carantină nu am putut merge prin magazine să și cumpăr. Îmi doream ceva simplu și nu mai vroiam să aștept, așa că mi-am construit eu câteva.

Inițial am încercat le realizez din lut, dar în timpul uscării s-au deformat și crăpat pe alocuri, ceea ce mă și temeam. Apoi când am încercat să le lipesc, pereții nu erau drepți, iar finisajul nu era unul mulțumitor.

La construit!

Acest proiect a durat în jur de patru ore și a fost foarte ușor. După cum am spus mai sus, nu am cumpărat nimic special pentru a-l face. Toate obiectele utilizate le aveam deja, printre care:

  • polistiren subțire pentru parchet
  • adeziv pentru polistiren
  • bolduri
  • vopsea lavabilă
  • instalație pe baterii sau lumânări pe baterii

Am curățat placa de polistiren pe care o aveam afară, apoi am tăiat toate bucățil necesare. Fiecare căsuță va trebui să aibă o parte frontală, una de spate, două părți laterale și două pentru acoperiș.

Casa visurilor

Există diverse modele, dar mie acestea mi-au plăcut cel mai mult. Fațada și spatele construcției sunt mai înalte decât pereții laterali și vor ascunde într-un fel acoperișul.

După ce am terminat de tăiat toate plăcile pentru aceste căsuțe-candelă, am trecut la asamblat. Am întins un strat de adeziv special pe toate muchiile și am unit toate laturile.

Atenție! Pereții laterali vor rămâne în interior pentru că pe ei se va susține acoperișul în două ape. Pentru că am folosit instalație, am decupat la fiecare mici orificii în partea de jos pentru a trece cablul.

Ultimele detalii

Pentru a fi sigură că nu se destramă am înfipt și câteva bolduri pe alocuri. Cu grijă însă pentru că dacă acestea pătrund prin polistiren, ar putea răni pe cineva.

După ce s-a uscat adezivul am vopsit căsuțele în două straturi subțiri cu lavabil alb de interior. Polistirenul pe care l-am utilizat avea o culoare închisă, dar acestea au fost suficiente pentru un aspect ca al lutului.

Am dat cu vopsea o singură dată și interiorul pentru a avea o lumină mai caldă. Fiind de polistiren am utilizat instalație pe baterii și lumânări pe baterii. Nu utilizați niciodată lumânări de ceară pentru că există riscul de incendiu.

  • căsuțe candelă
  • căsuțe candelă
  • căsuțe candelă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *