Brad de Craciun nins

Acest proiect d.i.y. este unul dintre cele mai simple realizate vreodată. După ce am făcut șemineul, mi-am dorit un brad cu efectul de ninsoare pe crengi – flocked tree cum ar spune americanii. Pentru că nu demult achiziționasem unul foarte frumos și nu doream să fac altă investiție, am început să mă documentez.

Internetul este plin de idei. Zăpadă făcută din interiorul pamperșilor, bicarbonat de sodiu, lână, polistiren și multe altele. Există în comerț și spray-uri cu efect de zăpadă, însă se scutură foarte repede, iar la un brad înalt ar fi nevoie de câteva tuburi.

America, țara posibilităților

După părerea mea, cel mai real efect îl au proiectele făcute în State. Acolo există un tip de pudră specială pentru așa ceva, care se lipește instant de ramuri în contact cu apa.

Inițial am încercat să comand acea pulbere printr-o firmă românească din America. Ei cumpără orice dorești și trimit coletul la adresa ta. Dar…căci mereu există un dar. Sacul de zăpadă avea cantitate dublă față de cât mi-ar fi trebuit mie, iar cu transport și taxe… Vai! Cumpăram de aici doi brazi ninși.

Costul total a fost de 20 lei și am avut nevoie de:

  • vopsea lavabilă sau vopsea pe bază de apă
  • burete
  • folie/ cârpă

Bradul meu are înălțimea de 210 cm, așa că o găletușă de un litru de vopsea a fost suficientă. Eu nu am protejat parchetul cu o folie sau cârpă, dar ar fi fost bine. Am fixat partea de jos în suport, am desfăcut crengile și am tapotat cu buretele o cantitate mică de culoare.

Se usucă foarte repede, așa că am montat și „nins” partea din mojloc, apoi pe cea de sus. Gata! Totul a durat în jur de 4 ore, iar efectul este superb.

Când l-am despodobit, vopseaua lavabilă nu s-a scuturat sau cojit. Voi vedea și în anii următori cum rezistă. Dacă aș mai face acest proiect, cu siguranță aș folosi vopsea pe bază de apă pentru o duritate mai mare.

  • brad nins
  • brad nins
  • brad nins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *