Eu nu aprind des lumânări pentru că nu doresc să le consum. Sau să le stric perfecțiunea. Deși da, pentru a fi arse sunt concepute. Îmi place doar ideea, dar pentru ambianță am veioze și pentru miros am flori. Însă o lumânare mare tot îmi lipsea din decor.
Să curgă ceara!
La acest proiect ușor și gata în câteva ore am avut nevoie de:
- recipient
- ceară
- fitile
- ulei esențial
- bețe de frigărui
- scotch
- super glue
Când am specificat „lumânare mare” m-am referit la una imensă. Așa că am folosit un recipient de 1400 ml. A avut și capac, dar acesta nu este un factor important. Luând în considerare dimensiunea vasului, am avut nevoie de o cantitate mare de ceară. Și ar fi bine să fie mai multă pentru o marjă de eroare.
Pentru că recipientul a avut 12,5 cm în diametru, au fost necesare trei fitile. Ele trebuie să fie mai lungi decât înălțimea borcanului. Am decupat un șablon de circumferința acestuia pentru a afla distanțele exacte dintre fitile.
Am spălat și degresat recipientul. Conform șablonului am marcat locul firelor cu pixul și le-am lipit cu super glue pe marcaje. Le-am fixat în partea de sus cu bețe de frigărui pentru a sta vertical.
Cu grijă și atenție
Am topit ceara la bain-marie pentru că ea nu se topește direct pe foc. Acum se poate adăuga și uleiul esențial dorit. Când a ajuns la o temperatura de circa 60 de grade Celsius am turnat-o în borcan.
Nu sunteți siguri de rezistența recipientului la temperaturi înalte? Puneți-l într-un vas cu apă caldă ridicând ușor temperatura. Nu turnați ceara până în buza vasului, ci cu jumătate de centimetru mai jos.
Pentru că lumânarea mea a avut un diametru foarte mare s-a întărit cu o adâncitură în mijloc. Acest lucru este absolut normal. Pot apărea de asemenea și crăpături. Am încercat să încălzesc suprafața cu feonul dar nu a funcționat. Așadar am turnat încă puțină ceară pentru nivelare.
Abia după ce s-a întărit complet și nu a mai avut nicio imperfecțiune am îndepărtat bețele de frigărui ce fixau fitilele.