Vază dintr-un borcan

vază dintr-un borcan

Am făcut o superbă vază dintr-un borcan banal. Da, da! Este unică, cu accente aurii numai bună pentru a împrospăta noptiera patului. Și cu ce să fie? Bujori? Trandafiri? Lalele?

Sticla este un material care poate fi reciclat la infinit fără a avea pierderi de calitate sau cantitate. Deși națiunea noastră nu stă prea bine la capitolul reciclare, eu încerc pe cât posibil să gândesc “verde”. Mai mereu reutilizez borcanele, ori ca recipiente pentru mâncare sau depozitare, ori le ofer socrilor care fac gemuri și murături.

Să fim ecologici!

Pentru acest proiect rapid am avut nevoie de:

  • un borcan (al meu a fost de 1.5l)
  • vopsea aurie
  • cauciuc/ mușama transparente
  • flori

Pentru început am dezlipit eticheta folosind un dizolvant puternic. Se poate utiliza spray pentru îndepărtarea etichetelor sau chiar acetonă. Apoi l-am spălat foarte bine și l-am șters pentru a îndepărta apa.

După ce m-am asigurat că este complet uscat, am început să pictez pe alocuri, unde deja erau câteva detalii reliefate din sticlă. Am aplicat două straturi pentru a fi sigură că auriul se va vedea foarte bine.

Soluții practice

Ceea ce mi-a dat puțin de gândit, a fost cum să acopăr acel filet al capacului. Aici este partea în care veți avea nevoie de fâșie de mușama transparentă, ori de un cauciuc transparent, ori de câteva straturi de scoci transparent, puse una peste alta.

Bineînțeles, vopsim și această fâșiuță cu auriu pentru a completa tot designul. După ce vopseaua s-a uscat complet atașăm “gulerul” acesta pe filet ajutându-ne de un pistol cu lipici cald. Și gata! Dar ce frumusețe de vază dintr-un borcan avem noi aici? Florile rămân la alegerea fiecăruia dintre voi!

Dacă vă plac vazele, vă spun că am realizat și una de tip ginger jar. Este pentru prima dată când în loc de poze cu pașii pe care să îi urmați vă prezint un tutorial video. Sper să vă ajute!

Tutorial cu pașii necesari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *