Etichete transparente

Dacă vă place să fiți organizați, clar trebuie să încercați aceste etichete transparente! Ca orice alt proiect DIY și acesta poate fi customizat cum se dorește: fonturi, dimensiune, culoare.

Lista cu materiale necesare:

  • scotch lat transparent
  • foi printate
  • card

De când am văzut spațiul acela de sub geam m-am gândit că acolo ar sta perfect polițe cu borcane. Mai exact o cămară pentru apartament. Însă pentru a fi și mai organizat, am dorit să existe un scris pe fiecare recipient.

Am printat numele produselor în fonturile și dimensiunile dorite. Apoi am decupat fiecare denumire în așa fel încât să rămână cât mai puțină hârtie goală. Pe partea cu lipici a scotch-ului am pus fiecare etichetă și am apăsat pe ambele părți cu un card. Acesta a fost cel mai important pas!

După ce m-am asigurat că nu există bule de aer, am decupat etichetele în funcție de lățimea dorită. Le-am lăsat într-un recipient cu apă caldă pentru aproximativ 10 minute. Sau până când s-au rotunjit precum inelele. Asta înseamnă că hârtia se înmuiat complet. Lăsându-le în apă, am îndepărtat hârtia fără a zgâria cu unghia.

După ce a rămas doar tușul, le-am lăsat la uscat cu fața în jos. Am grăbit procesul cu ajutorul unui feon, fâșie cu fâșie. Când s-au usucat, au redevenit lipicioase. M-am sigurat că borcanele sunt curate și uscate. Apoi am pus fiecare etichetă apăsând din nou cu ajutorul cardului.

Pentru paste și orez am printat și etichete transparente cu detalii, precum timpul de fierbere. Mă gândesc că se pot adăuga data expirării sau a deschiderii, alergeni și altele. Au ieșit atât de perfecte de parcă sunt gata-cumpărate. Astfel de etichete pot fi făcute și pentru condimente, produse de igienă și recipiente cu suprafețe relativ fine.

Tutorial cu pașii necesari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *