Perne decorative

perne decorative

Pernele decorative clar se schimbă odată cu sezonul. Dacă nu și de câteva ori pe sezon. Trucurile acestea mi-au salvat spațiul de depozitare și câțiva bănuți. Obișnuiam să cumpăr perne decorative până când am realizat că nu mai am loc. Așa că am decis să cumpăr fețe de pernă, dar cineva îmi spunea ,,iar? iar? iar?”.

Ideea este că nu de fiecare dată găseam ceva pe placul meu sau pe cromatica designului din încăpere. Având foarte multe bucăți de piele am zis să le scot de la naftalină. Sunt sigură că se pot folosi și textile mai tari. Dacă nu sunt tari, apretați-le.

Voi face o listuță doar ca să fie una aici:

  • piele/ materiale textile
  • frunze/ șabloane
  • foarfeca
  • velcro

Pentru acest proiect creația nu are limite. Acesta este și motivul pentru care îl tot realizez. Limita sunt imaginația și bunul plac. Puteți face propriile șabloane, sau contura diverse lucruri. Dacă vă plac extratereștrii, atunci puneți-i pe fețele de pernă.

Pentru pernele decorative cu frunze am folosit piele de nuanțe mai tomnatice. Pur și simplu am făcut conturul și am decupat. În cazul celor de la Crăciun am ales faimoasa mașină cu bradul deasupra și un ren. Bineînțeles pentru a se asorta cu tot decorul meu am optat pentru roșu.

Cum fixez totul?

Pentru că m-am chinuit să fac cele mai frumoase decupaje, nu vreau să așeze nimic pe ele. Poate sună ciudat pentru că este o pernă și în fond de asta se folosește, dar este una firavă. Așadar, eu pur și simplu le pun pe pernă și le dau la o parte când ne așezăm în canapea. Oricum tot decorul este perfect atunci când nimeni nu se atinge de nimic.

O variantă ar fi să se folosească doar partea cu arici de la velcro. Lipită în prealabil de decupaj și apoi atașată pe pernă. Mă gândesc că ar mai fi bună și varianta cu scotch-ul dublu adeziv. Sau chiar banda aceea pentru tiv care se găsește la croitorie. Oare sunt cele mai rapide perne decorative?

Mic tutorial de prezentare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *