Unele lucruri, oricât ar fi ele de frumoase, mă sperie când le citesc eticheta. Mai exact prețul. Mi-am dorit o lampă de masă unică, modernă pentru serile de relaxare. Am așteptat reduceri, am căutat oferte. Tot nu eram dispusă să dau zeci de lei pe un singur obiect.
Pinterest-ul era plin de idei superbe. Pandemia nu se mai prăpădea. Eu eram plictisită, în casă. Așadat DIY!
La meșteșugărit!
Cu puțină pricepere și câteva lucruri adunate de prin casă am realizat unul dintre cele mai luxoase obiecte de decor din casă. Am avut nevoie de:
- două lămpi micuțe
- câteva șuruburi și piulițe
- platbandă
- două cercuri de plastic
- bețe de frigărui
- lipici cald
- material opac
- material pentru abajur
- sârmă
Salvăm, nu aruncăm
Demult achiționasem două veioze micuțe pe care nu le-am adorat, dar erau necesare. S-au demodat repede și le-am înlocuit, însă nu le-am aruncat! Cu abajururile intenționez să fac un alt DIY, iar bazele mi-au adus cea mai superbă lampa de masă.
Mi-a fost puțin teamă la partea electrică pentru că acolo unde știu că este periculos și sunt necesare certificări, nu umblu. Când am desfăcut suporturile am observat că mecanismul nu era unul foarte complicat. Cablul de alimentare ajungea până în partea de sus unde se conecta în dulie. Simplu, dar tot nu recomand la partea electrică să lucreze oamenii fără cunoștințele necesare!
De la una dintre veioze am scos cablul pentru a lăsa loc unuia singur. L-am tras și l-am conectat în partea de sus la dulie, unde urma să înșurubez becul. Bazele au fost unite pe interior cu ajutorul unei platbande reciclate și a unor șuruburi. Lampa a rezultat a fi în formă de clepsidră. Mi-a plăcut pentru că avea un aspect modern și foarte ușor adaptabil oricărui stil.
Abajurul diafan
La abajur am migălit mai mult deoarece a trebuit să îl fac strict cu ceea ce aveam în casă, fiindu-mi carantinată localitatea. Norocoasă am fost că am găsit de la un carusel muzical două cercuri cu diametru identic. Întâi am lipit bețe de frigărui la o distanță de circa cinci cm pe cercul de la bază, apoi am suprapus și cel de al doilea cerc.
Bineînțeles, structura nu era foarte rezistentă încât să fi rezistat unui șoc, dar numai bună pentru un bibelou. După ce am terminat scheletul, l-am învelit pe exterior cu un material opac pentru a nu se vedea bețele atunci când aprind veioza. Peste acesta am adăugat o țesătură de la o cămașă de culoare bleu liniștitor. Am fost foarte atentă ca marginile să fie lipite perfect.
În găurile de la agățătoarea precedentă pe care o avea acel carusel am introdus suportul abajurului care urma să se așeze pe dulie. Am fixat totul cu lipici cald și vai, ce lampă de masă unică!