Gata cu masca

masca covid pandemie

Gata cu masca! S-a terminat balul mascat. Am bifat și pandemia anilor 2000. De azi virusul și-a luat concediu sau a intrat la pensie. Încă nu este sigur. O altă întrebare serioasă ar fi ce se face acum lumea cu rezervele de măști? Cred că le așează lângă cele de făină și hârtie igienică.

Serios acum, dar nu pot de azi pe mâine să-mi reiau viața de acum doi ani. Mă simt anormală fără a avea figura acoperită. Mi se pare că sunt dezbrăcată. Cred că nici creierul și nici plămânii nu mai sunt obișnuiți cu atâta oxigen direct. În plus, mă gândesc că și sistemele imunitare ni s-au mai sensibilizat și ne-am îmbolnăvi rapid, de la orice.

Mi-e ciudat să văd fețe. Ba chiar mă panic când văd fețe. Și, mai în glumă, mai în serios, poate nu toți ochii strânși ascundeau în spatele măștii un zâmbet. Acum se vor vedea într-adevăr schimbarea la față. Cel mai dificil a fost să ne înțelegem unul cu altul prin magazine. Nici pe buze nu ne mai puteam citi, erau și protecțiile din pexiglas. Încă puțin și treceam pe semne.

Suntem spre mai bine datorită măștii

Cât pentru cei ce nu cred în virus sau consideră că eficiența măștii este un mit. Este de ajuns să credeți atunci în lucrurile dezgustătoare. Veți rămâne uimiți să vedeți cantitatea de particule stropite de o persoană în momentul vorbirii. Faceți un exercițiu și silabisiți cu fața spre soare. Acum, ați prefera ca saliva altora să aterizeze pe voi, sau să ni le pastram cu toții într-o mască? Așa mă gândeam și eu.

Un lucru bun a avut și pandemia aceasta. Spălatul des pe mâini. Și nu oricum. Cu apă și săpun, timp de 30 de ascunde. Sau cântând ,,la mulți ani” de două ori. Sper ca acest obicei să stea prin preajmă. Sunt sigură că n-o să pice piele nimănui. Mai bine să fiți precauți.

De-a lungul timpului toate creaturile pământului s-au dezvoltat. Știți voi, în funcție de mediu, necesități și altele. Noi, oamenii, mai că aveam puțin să căpătam niște antene pentru elasticele măștii. Ce durere sâcâietoare creau acestea, de cred că au fost motivul unei mari majorități de a nu purta masca.

Încă de la primele restricții și știri am ales să nu duc totul într-o extremă. Nu am dezinfectat fiecare lucru cumpărat, nu am pus clor pe covoare de la intrare. Ne-am spălat pe mâini, ne-am vaccinat și cel mai important am purtat masca. De aceea, atâta timp cât este demonstrat științific că în spațiile interioare virușii circulă și se transmit mai mult, voi purta măcar o mască textilă.

Ne stă bine mai conștiincioși!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *