Noua căsuță de păpuși a bebelinei întinde la maxim talentul meu pentru mini design. Nu că m-ar deranja! Ideile îmi vin pe parcurs, în funcție de necesități. Când ne jucăm vedem ce ne lipsește și ne apucăm de DIY.
Materialele folosite sunt în mare parte reciclate. Un joc jenga vechi, furnir de la alte proiecte și lemn găsit la birotică. Textilele sunt diverse. Hăinuțe ce nu au putut fi donate, piele de diverse culori și multe altele. Încerc pe cât se poate să nu folosesc plastic, dar dacă îl voi integra în acest drăguț proiect va fi doar pentru a recicla. Nicidecum nu voi cumpăra jucării noi de plastic pentru acest mini design.
Nu va gândiți că sunt fan roz. Dar din moment ce este nouă și fără niciun defect, nu voi face nimic pardoselii ori pereților. Așadar, aici găsiți toate miniaturile și îmbunătățirile pe care le-am adus căsuței de păpuși până în acest moment. Țineți minte că acest articol va fi updatat continuu în viitorul apropiat.
Plante artificiale
1.
- ou Kinder
- bețe frigărui
- vârfurile de plante artificiale
- lipici cald
- ojă
- pietricele decorative
Suportul l-am făcut din bețe de frigărui ținând cont de dimensiunea ghiveciului. Partea mai înaltă a oului am vopsit-o cu oja iar apoi am lipit planetele înăuntru. La final am adăugat și pietrele decorative.
2.
- capac mic de lemn
- nasture de lemn
- vârfurile unei plante artificiale
- lipici cald
- pietricele decorative
Acesta este unul dintre cele mai simple proiecte pe care l-am făcut pentru căsuță. Am lipit un nasture de lemn în partea de jos a capacului pentru a îl înalța de la sol. Așa a arătat mai mult ca un ghiveci. Apoi am pus plantele și am turnat lipici până la marginea de sus. La final am presărat un strat de pietricele decorative în loc de pământ.
Consolă TV
- furnir
- lipici pentru lemn
- vopsea
- hârtie de spumă
- pioneze panou
Am tăiat furnirul la dimensiunile necesare și am lipit plăcile în funcție de modelul dorit. După ce s-a întărit l-am vopsit cu două straturi subțiri de culoare albă. Am înfipt pionezele pe post de picioare și am atașat o bucată de spumă pe partea din spate.
Cărți
- hârtie
- hârtie de spumă
- capsator
- lipici
Am împăturit hârtia în cât mai multe părți, apoi am decupat cele trei laturi care sunt mai răsfirate. Pe latura unde s-a format cotorul, am atașat o capsă la mijloc. După ce am dat forma definitivă am lipit coperta din spumă. Am ales culori diverse pentru a nu fi monotone.
Pătuț bebeluș
- bețișoare birotică
- bețe de frigărui
- sfoară de hartie
- lipici cald
Am lipit trei bețișoare plate de birotică unele lângă altele și le-am decupat într-o formă apropiată de oval. Dedesubtul lor, am adăugat transversal altele două pentru susținere. Am vrut ca acest pătuț să aibă și efectul de balansoar. Pentru asta am suprapus câte două bețe plate, apoi le-am rotunjit marginile și le-am adăugat picioarelor.
Pe marginea acestui oval am atașat bucățele verticale de bețe de frigărui. Apoi le-am unit în partea de sus cu ajutorul sforii de hârtie. Pentru a înfrumuseța și partea de jos am folosit același truc. Din patru bețe am făcut picioarele pe care le-am atașat de partea inferioară.
Din câteva materiale am făcut un cearceaf, o pernă și o păturică. Numai bune pentru un somn odihnitor. Dimensiunile se pot ajusta după nevoile fiecărei jucărele în parte. La fel și modelul.
Pătură cu franjuri
- bucată material textil
- mohair
În engleză este numită “throw blanket” căci arată exact ca o pătură aruncată la voia întâmplării. În realitate, este mult de aranjat pentru a arăta bine. Pentru a face franjurii am introdus firele de mohair prin cârpă, apoi le-am înnodat. Se poate folosi și un ac, eu am avut o unealtă specială. Le-am pieptănat pentru a fi mai dese și le-am tuns drept.
Bancă dormitor
- furnir
- piele
- vatelină
- voal
- bețișoare de lemn
- mărgele de lemn
- mărgeluțe pentru nasturi
- vopsea/ ojă
Deși este puțin migălos, respectă în totalitate regulile prin care se capitonează mobila reală. Pentru început am marcat pe furnir găurile unde vor veni nasturii. Apoi am găurit pentru a putea ulterior să bag ușor acul. Am pus vatelina deasupra lemnului și am lipit-o. Pentru a avea o formă și a fi stabilă am învelit-o în vol.
Am adăugat bucata de piele și am pus nasturii ghidându-mă după găurile date. Am început de la mijloc pentru că materialul se va strânge în timp ce voi înainta cu nasturi. Am legat foarte bine fiecare mărgeluță pentru a fi fixe. După ce am terminat această parte am lipit marginile pielii dedesubtul furnirului. Peste acestea am lipit o bucată de carton mai gros pentru un aspect uniform.
Am lipit bețișoarele de mărgelele de lemn pentru a face picioarele. Atenție! Acestea trebuie să fie proporțional cu dimensiunea băncii. După ce s-au uscat le-am atașat de cartonul de dedesubt. Ultimul pas a fost să vopsesc picioarele cât și acel carton.